Hea kultuurikorraldus

Heale hariduskorraldusele aitab kaasa hea kultuurikorraldus!

Meil on hea meel teada anda, et oleme võtnud suuna toetada ja inspireerida ka kultuurikorraldust kohalikes omavalitsustes ja maakondades. Kultuur aitab luua kohalike elanike heaolu, kogukonna identiteeti ning piirkonna atraktiivsust. Oleme loonud hea kultuurikorralduse mudeli, millele tuginedes on võimalik kultuurikorraldusele süsteemselt läheneda. Pakume ka kultuurikorraldajatele koolitust ja arenguprogrammi. Kohalikud omavalitsused koostavad sügiseti eelarvestrateegiaid ja eelarveid ning see on just õige aeg vaadata üle, kuidas piiratud ressurssidega on võimalik seatud eesmärkide poole liikuda. Kuid selleks on oluline valdkonna ja kogukonnaga kokku leppida, millised on need eesmärgid muutunud olukorras ning millised on nende eesmärkide saavutamiseks kriitilise tähtsusega  tegevused ja teenused. Aitame hea meelega kaasa hea kultuurikorralduse rahastamismudeli loomisele. Hea kultuurikorralduse stardile annab hoogu kultuurikorralduse ekspert Marleen Viidul, kelle kogemused ja oskused aitavad pakkuda värsket pilku ja tõhusat protsessi juhtimist. 

Marleen Viidul on Tartu Ülikooli kultuurikorralduse magistrikraadiga ning 10-aastase juhtimiskogemusega kultuurivaldkonna ekspert ja praktik. Marleen oskab hästi meeskondi käivitada ja eest vedada ning tunneb avaliku sektori toimimise põhimõtteid. Lisaks usub ta, et kultuuril on piirkonna atraktiivsuse tõstmisel väga oluline roll, mistõttu on ta kultuurivaldkonna arendamisesse ka pärast pikka töökogemust endiselt pühendunud.

Head kultuurikorraldust toetavad teenused

Hea kultuurikorralduse koolitus

Oleme loonud hea kultuurikorralduse hindamismudeli, mis aitab terviklikult läheneda kohaliku omavalitsuse kultuurivaldkonna planeerimisele ja korraldusele.  Koolituspäeva raames vaatama üle, millised on hea kultuurikorralduse võimalused ja väljakutsed keskendudes järgmistele aspektidele: strateegiline planeerimine, õigusruumi loomine, sidususe loomine erinevate valdkondade vahel, võrgustikutöö korraldamine, kultuuriasutuste võrgu planeerimine, partnerlus kohaliku omavalitsuste ja kultuuriasutuste vahel, kvaliteediseire läbiviimine, eelarvestamine ning kuvandiloome. 

Koolituspäev on hea start kultuurikorraldajate võrgustikuga sihtide ja tegevusplaani seadmiseks.

Hinna lepime kokku koos Sinuga ja lähtuvalt Sinu vajadusest. 

Kuidas luua hea kultuurikorralduse rahastusmudelit? 

Pakume omavalitsustele tuge kultuurivaldkonna rahastamise eesmärkide seadmisel ja nende eesmärkide saavutamiseks vajalike tegevuste planeerimisel. Aitame muutunud olukorras olemasolevaid eesmärke ja sihte üle vaadata, kaardistada kultuuriteenuse, seada prioriteete rahastamisel lähtudes arengudokumentidest ja eelarve võimalustest ning luua uut kultuurivaldkonna rahastusmudelit. Aitame kogu protsessi läbi viia süsteemselt ja kaasavalt, et erinevad valdkonnaga seotud osapooled oleks kuuldud ning uus toetussüsteem vastaks parimal moel kohaliku omavalitsuse seatud eesmärkidele. 

Hinna lepime kokku koos Sinuga ja lähtuvalt Sinu vajadusest. 

Kultuurikorraldajate arenguprogramm

Kultuurikorraldajate arenguprogramm on terviklik, inspireeriv ja praktiline teekond, mis aitab võimestada nii maakonna kui omavalitsuse kultuuritöötajate arengut ja koostööd. Kolmepäevase arenguprogrammi jooksul räägime heast kultuurikorralduse mudelist, kultuuri mõjust inimeste heaolule ja piirkonna kuvandile, kultuuri sidususest teiste valdkondadega (sh loomemajandus ja turism), kultuuritegevuste planeerimisest. Eraldi koolituspäeval keskendume kommunikatsioonile, kuidas kaasata sihtgruppide ja kommunikatsioonikanalite valikutele ning ohtudele ja võimalustele nutikas kommunikatsioonis. Kolmandal koolituspäeval läbime praktiliselt ühe sündmuse loomise teekonna keskendudes nüüdisaegse kultuurikorralduse teemadele: sündmuste eestvedamise praktikad, meeskonna juhtimine, seadusandlus, sündmuse ohutus, autorikaitse, ligipääsetavus, keskkonnahoidlikkus, tagasiside andmete kasutamine ja kogumine.

Oleme valmis arenguprogrammi kujundama just Sinu võrgustiku vajadustest lähtuvalt ning arenguprogrammile saab täiendavaid mooduleid ka lisada. 

Arenguprogrammi koolituspäevasid aitavad läbi viia kommunikatsiooniekspert Helen Kaldberg ja kultuuriekspert Astrid Hallik. 

Hinna lepime kokku koos Sinuga ja lähtuvalt Sinu vajadusest.

 

Kestliku kultuurikorralduse toetamine 

Sündmuste keskkonnamõju vähendamiseks aitab Marleen koostada strateegiaid ning ka toetada nende elluviimist. Pakume ka koolitust kestlike põhimõtete seadmiseks ja rakendamiseks avalikel üritustel ja organisatsioonist. Koolitusel räägib Marleen nii sellest, millised nõuded ja seadused hetkel juba Eestis kehtivad ning ka sellest, kuidas kestlikke põhimõtete rakendamine praktikas päriselt käib ning millised on senised kogemused.